La corporació mantindrà, a partir d’ara, una actitud vigilant sobre el compromís de les administracions central i autonòmica i evitar que es torni a repetir la paralització, ara fa deu anys, del projecte inicial.

 

Reus, 2 d’agost de 2021. La Cambra de Comerç de Reus celebra, de manera entusiasta, l’acord entre el Govern Central i la Generalitat d’ampliar l’aeroport de Barcelona per convertir-lo en un hub intercontinental i que s’ha fet públic aquesta tarda. Un acord que, de retruc, comportrà la construcció de les estacions d’AVE dels aeroports de Reus i Girona que permetrà connectar-les amb el de Barcelona en 30 minuts.

El president de la Cambra, Jordi Just, s’ha felicitat per l’entesa entre el Govern de l’Estat i el Govern de la Generalitat i la importància de l’acord en benefici de l’aeroport de Reus. Just recorda que la Cambra ha mantingut una actitud permanent reivindicativa en relació a l’Estació Central Intermodal des que es van aturar les obres, apostant sempre per la seva construcció. Hem cregut, creiem i seguirem creient en el valor enormament estratègic d’aquesta estació per l’aeroport però també -i això no s’ha d’oblidar- per donar servei a la gent del Camp de Tarragona. L’aeroport hi guanya però, sobre tot, hi guanya el territori”.

El president de la Cambra, subratllant la importància del treball en xarxa que han fet tots els agents implicats en la defensa de l’aeroport, també ha volgut recordar que, malgrat el bon regust de la notícia, queden encara molts serrells per concretar abans l’estació no sigui una realitat en la previsió, apuntada avui, del 2026. “Estem confiats en el compliment de l’acord. Però tenim la mala experiència viscuda ara fa 10 anys quan crèiem que l’estació seria una realitat. Per tant, mantindrem una actitud atenta i vigilant per confirmar que el compromís adquirit avui acabi sent realitat. Tenim la segona àrea metropolitana del país. I necessitem infraestructures a l’alçada de la nostra realitat demogràfica i econòmica. Per això és tan important que la nova estació de l’aeroport sigui una realitat de present i de futur”.

Jordi Just també s’ha referit al paper que ha tingut la Cambra en tot aquest procés, en liderant la reivindicació en moments de molts dubtes i d’incerteses. Una constància que justifica, també, el paper que han de jugar de les cambres en la defensa dels interessos generals de les empreses i els autònoms i de la gent del territori.