El projecte Reus és comerç és el primer projecte que es fa a la ciutat de Reus per tal d’aproximar a l’alumnat els valors del comerç local i de proximitat. La iniciativa sorgeix de la regidoria d’Empresa i Ocupació, conjuntament amb la d’Educació, i amb la col·laboració de la Cambra de Comerç.

Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació, ha indicat que “vam veure la necessitat de realitzar un projecte que apropés a l’alumnat dels diferents centres educatius de la ciutat a les botigues de Reus que lligués l’aprenentatge i els serveis”. Daniel Recasens, regidor d’Educació, ha afegit que “veiem que és important que els alumnes treballin en els valors de comprar a la ciutat i que després sigui ells els que comparteixin aquest missatge a la societat”.

Per dur a terme el projecte, es va fer un encàrrec a l’empresa pedagògica Ans Educació, que ha dissenyat un projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) i que consta de tres parts:

  • Unitat didàctica a l’aula plena d’exercicis i formació reglada a través del currículum escolar de Cicle Superior, que el professorat treballa en diferents sessions a l’aula, amb l’objectiu d’incloure-la al programa pedagògic de l’alumnat.
  • Taller a l’aula d’1h que consta d’una presentació (adjunt enllaç) i un joc de cartes on l’alumnat ha de seguir un objectius sostenibles que resumeixen el valors del comerç local.
  • I, per últim, una visita als comerços locals de la ciutat on l’alumnat coneixerà de mà de les botigueres la seva tasca i acabarà complint aquest APS a través d’una campanya de visualització on acabarà decorant els aparadors de cada botiga amb missatges de valors i futur.

El treball va començar el dia 24 de maig amb la primera part i la feina del professorat amb la Unitat didàctica.

Des d’aquest dilluns dia 31 de maig i fins al dia 10 de juny es realitzaran els tallers a 14 centres de la ciutat, amb un total de 26 classes.

Serà a partir del dia 7 de juny i fins al dia 21 de juny que es durà a terme la darrera part, en la qual un total de 26 establiments comercials de la ciutat rebran la visita de l’alumnat amb el seu professorat.

Aquest projecte que neix ara té l’objectiu d’expandir-se durant els pròxims cursos a tots els centres educatius de Reus. Segons expliquen els regidors Prats i Recasens, els nostres objectius són “vincular l’escola amb el món local a través dels comerços i incentivar un programa pedagògic actiu i vinculat a la ciutat”.

Una vegada acabat aquest projecte (curs 20/21), de cara als propers mesos de setembre i octubre està previst fer una exposició en algun espai municipal on surtin totes les fotografies de l’alumnat i els comerços, de manera que també altres alumnes podran anar a visitar-les.