Avui dijous 6 de maig s’ha realitzat la presentació del nou Cicle Formatiu de Grau Superior d’Energies Renovables de la Conca de Barberà a les instal·lacions de Concactiva, a Montblanc. El cicle s’ha portat a terme gràcies a la cooperació entre l’Institut Martí l’Humà de Montblanc i Concactiva. La roda de premsa ha servit per explicar com ha anat el procés per la obtenció del primer Cicle de Grau Superior a la comarca, com s’ha gestat i quins objectius es persegueixen.

El Cicle serà en la modalitat dual i tindrà una durada de dos anys. Les energies renovables és un sector que està molt a l’alça i es preveu que hi puguin haver moltes sortides laborals en un futur. Es tractarà d’un gran impuls per la comarca ja que servirà per “reciclar” les empreses del sector, la tan benvolguda arribada de joves d’arreu, la retenció del talent de casa nostra… El fet de ser Formació Dual s’estableixen una sèrie de sinèrgies amb les empreses de la comarca i del voltant per dotar-los en el futur de personal qualificat del territori que en aquests moments no hi és.

La presentació s’ha realitzat a les 12h. i les autoritats que han presenciat l’acte han sigut:

Sr. Magí Trullols, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Sr. Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus

Sra. Imma Hueso, directora de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc

Sr. Santi Porta, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Sra. Carme Ferrer, consellera de Sostenibilitat, Agricultura i Paisatge del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Sr. Àngel Torija, vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus

En declaracions, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Sr. Magí Trullols es mostra satisfet: “La Conca de Barberà està d’enhorabona perquè per primer cop tindrem un Cicle Formatiu de Grau Superior a la comarca”.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, declara: “Estem molt satisfets de la relació que tenim amb la Conca de Barberà i esperem que el nou cicle sigui un punt d’inflexió per fer de la Conca una comarca referent en Energia Renovable”.

La directora de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, declarava: “Per nosaltres va ser una sorpresa molt agradable i creiem que serà un gran impuls per donar més oportunitats als nostres joves”.

El conseller de promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Santi Porta, es mostra molt content: “creiem que el CFGS d’Energies Renovables és molt positiu per la Conca de Barberà i estic convençut que serà tot un èxit perquè hem fet un bon equip i tenim experiència demostrada amb els altres cicles que ho podem fer molt bé”.

La consellera de Sostenibilitat, Agricultura i Paisatge del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Ferrer afirma: “El fet de tenir un Cicle de Grau Superior d’Energies Renovables demostra que la Conca aposta fort pel sector i deix clar cap on es vol dirigir La Conca de Barberà”

Del 25 al 31 de maig es podran fer les preinscripcions al Cicle en aquest web: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/fp-grau-superior/inici/

Per a més informació: http://iesmartilhuma.org/