El president de la Cambra, Jordi Just, qualifica aquest esdeveniment com un instrument idoni que ha de permetre a les empreses i organitzacions aconseguir nous talents i millorar la seva competitivitat

La Fira d’Ocupació de la Cambra de Comerç de Reus  s’ha  celebrat aquest matí de forma virtual gràcies a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies per fomentar la interacció directe entre les empreses i els candidats a ocupar nous llocs de treball. Aquesta virtualitat ha permès superar els entrebancs de les  limitacions pel contacte presencial per la Covid19

Jordi Just, el president de la Cambra de Comerç de Reus, en la presentació telemàtica d’aquesta fira ha destacat els esforços que l’entitat cameral fa per dotar a les empreses del seu territori dels millors professionals amb iniciatives com aquesta Fira d’Ocupació. Ha qualificat la iniciativa com “un  instrument  que posem al servei de les empreses i dels treballadors per esdevenir un punt  de trobada per afavorir una relació directa que ens permeti aconseguir talent i millorar la competitivitat de les empreses, entitats i organitzacions de les cinc comarques de la nostra àrea d’influència”.

A la Fira de l’ocupació hi ha participat directament 40 empreses de diversos sectors econòmics (comerç i turisme, sanitat, instal·lacions i construcció, cosmètica online, indústria, assegurances i indústria agroalimentària)  i 110 empreses més de forma indirecta gràcies a les entitats paraigua que hi han acudit i  que aglutinen desenes d’empres com són la Unió de Botiguers de Reus, el Gremi d’Instal·ladors i el Gremi de Forners del Baix Camp. Aquestes més de 150 empreses multipliquen les possibilitats que la fira ha ofert al visitat que s’ha pogut passejar virtualment per totes elles gràcies als enllaços, les memòries i els vídeos que tenien els estands virtuals i establir converses directes a través del xat virtual. En total han estat un miler els joves que s’han interessat en aquestes empreses com si assistissin a una fira presencial, ja que el programa de gestió de l’esdeveniment permetia visitar un a un cada expositor, però sense la necessitat de desplaçar-se i amb la possibilitat de fer arribar el currículum o qualsevol dubte que els pugui generar.

El certamen s’ha celebrat entre dos quarts de deu del matí i dos quarts de tres de la tarda. En paral·lel, els organitzadors han pogut assistir a les xerrades amb especialistes que els han ofert noves eines per aconseguir el seu propòsit de trobar feina, millorar els seus currículums professionals i oferir-los diversos  consells per encarar els reptes del futur. Així, una orientadora professional de la Universitat de Girona, Núria Sanllehí, ha basat la seva intervenció en consells per superar una entrevista de feina amb èxit; Oscar Becerri, coach-facilitador i dinamitzador de l’empresa Tàctica 360 ha ofert als assistents un seguit de consells motivacionals proactius per gestionar les resistències personals. Per últim, Àngel Cruz, un facilitador digital, ha  donat eines per a crear un  currículum vitae d’impacte.

La Fira de l’Ocupació de la Cambra de Comerç de Reus està cofinançada pel Fons Social Europeu dins el marc del programa PICE que desenvolupa la mateixa corporació.