El certamen, amb el suport del Fons Social Europeu, la Cámara de España i la Fundació Bertelsmann, es convertirà el dimarts 4 de maig en la gran trobada dels actors implicats en la promoció de l’FP Dual al Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

 

La Cambra de Comerç de Reus, amb el suport de la Cámara de España, el Fons Social Europeu i la Fundación Bertelsmann, organitza el dimarts 4 de maig la tercera edició de la FIRA D’FP DUAL, la gran trobada de tots els actors que treballen per fer possible aquesta modalitat formativa de present i -sobre tot- de futur. El certamen s’organitza en format virtual atenent les restriccions que imposa la pandèmia, però aquest fet no serà un obstacle per aconseguir que el visitant conegui i reconegui, de manera àgil, diverses realitats vinculades a l’FP DUAL, amb un programa paral·lel d’activitats que permet establir una relació directa entre totes les parts implicades.

Hi seran presents, amb el seu propi estand virtual, onze instituts representant a totes les comarques que formen part del territori de la corporació i també vint empreses que disposaran del seu espai per presentar la seva activitat en aquest àmbit.  També hi seran presents, per descobrir-nos les línies estratègiques que segueixen en la promoció de l’FP DUAL, els Departaments d’Ensenyament del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Pel que fa al programa paral·lel d’activitats el visitant podrà assistir a les sessions “Com incentivar a les Pimes a fer Dual” per sensibilitzar a les empreses sobre el potencial d’aquesta modalitat formativa; “Que faig? Doncs….Faig Dual!” per orientar a alumnes i escoles cap a l’FP Dual; la taula rodona que permetrà conèixer diversos casos d’èxit amb el testimoni d’alumnes dels instituts participants; i, finalment, la sessió pràctica “Com comunicar eficaçment l’FP Dual des dels centres educatius” amb estratègies per millorar la comunicació en aquest àmbit.

El President de la Cambra de Reus, Jordi Just, ha destacat la importància de la convocatòria a l’hora de posar en valor l’FP DUAL i, de manera ben especial, als seus protagonistes. Pel President de la corporació “el més enriquidor d’aquesta experiència és comprovar com el compromís amb l’FP DUAL que ha liderat la Cambra de Comerç, amb la complicitat d’altres actors entusiastes com la Fundación Bertelsmann, es materialitza en convocatòries on podem veure clarament els innegables avantatges d’aquesta modalitat formativa”.

Les inscripcions per participar a la fira, que es realitzarà en horari de matí, es poden formalitzar a la pàgina web de la Cambra www.cambrareus.org.

Expositors de la FIRA DE L’FP DUAL

 1. Arts Gràfiques Rabassa
 2. Centre de Formació Cambrils
 3. CINPASA-LIASA
 4. Escola de Xinés Shu Xiang
 5. Grup Arbó
 6. Herència de Han Altés
 7. La Guarimba
 8. Mas Perinet
 9. Més Salud i Treball
 10. Nina Cosmètics
 11. Ramón Bergadà
 12. Viajes para ti
 13. Xarol
 14. Aclickcoches
 15. Celler Carlania
 16. Institut Terra Alta
 17. Departament d’Educació del Camp de Tarragona
 18. Departament d’Educació de les Terres de l’Ebre
 19. Col·legi Maria Rosa Moles
 20. Institut d’Horticultura i Jardineria
 21. INS Lluís Domènech i Montaner
 22. Institut Baix Camp
 23. Institut de Flix
 24. Institut Gaudí
 25. Institut Joan Guinjoan
 26. Institut Martí l’Humà
 27. Institut Priorat
 28. Institut Josep Tapiró
 29. Fundación Bertelsmann
 30. Cambra de Comerç de Reus

 

Sobre la Fundació Bertelsmann

Des de fa més de 25 anys, la Fundació Bertelsmann treballa a Espanya impulsant el canvi social per a contribuir a la construcció d’una societat sostenible. Des de 2014, i sota el lema “Per l’ocupació juvenil”, impulsa una orientació professional coordinada i una FP Dual de qualitat.

Juntament amb la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya, la Fundació Bertelsmann ha constituït l’Alianza para a la FP Dual, una xarxa estatal que compta amb més de 1.400 empreses, centres educatius i institucions compromeses amb la difusió i el desenvolupament d’una FP Dual de qualitat a Espanya.

 

Per a més informació

Josep Baiges. Departament de Comunicació Cambra

647479003

Marc de Semir, Dircom Fundación Bertelsmann /        marc.desemir@fundacionbertelsmann.org / 932687116 / 618597912

 

Kreab

Núria Jiménez / njimenez@kreab.com / 693 33 80 47