L’arribada de Binter a l’aeroport de Reus s’ha visualitzat aquest dimarts com un nou començar per l’estratègica infraestructura aeroportuària. L’acte promogut per la Cambra de Reus, i que ha comptat amb la participació dels agents de la Taula de Promoció de l’Aeroport i amb una nodrida representació dels ajuntaments, els consells comarcals, les cambres de comerç, les patronals i les entitats econòmiques del territori, ha estat un autèntic bany de multituds per la companyia aèria canària. De fet el seu director de programació, Jonah Lobo, s’ha desfet en elogis per la potencialitat de la línia regular amb Reus com ho demostra el nivell de venda de bitllets que ha qualificat d’espectacular després de posar-los a la venda dijous passat, coincidint amb la presentació del val.

Per això, i després de l’impacte que ha produït la pandèmia en l’activitat de l’aeroport, l’aposta de BINTER per Reus es considera un autèntic revulsiu que pot servir per dotar, l’aeroport, d’una oferta realment competitiva. Aquesta és la idea que ha subratllat el President de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, que ha volgut destacar la importància d’un aeroport que és de tots i que, amb línies regulars com les que proposa BINTER, pot fer un salt de qualitat considerable. Just, a més, ha posat l’accent en la necessitat de millorar la connectivitat de la instal·lació referint-se -una vegada més- a la importància de l’Estació Central Intermodal del Camp de la qual la corporació en demana, de fa anys, el reinici de les obres.

Aquesta unitat d’acció del territori s’ha posat de manifest, també, amb el seguit de parlaments que han realitzat les autoritats assistents. Des del subdelegat del govern, Joan Sabaté, que ha definit de “clau l’aeroport pel sud del país”, passant per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha qualificat de “brot verd” l’aposta de BINTER, o la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, per qui l’aeroport permetrà avançar i aprofitar el nostre potencial, fins al President de la Taula Estratègica de l’Aeroport, Isidre Gavín, que s’ha mostrat moderadament optimista sobre les possibilitat d’incrementar l’oferta per aquest mateix estiu a nivells propers al 80/90% en relació a l’existent ara fa dos anys.

Finalment l’Alcade de Reus, Carles Pellicer, ha tancat l’acte demanant a AENA que destini més línies, recursos i finançament a l’aeroport i, en la línia del President de la Cambra de Reus, també ha demanat la construcció de l’estació intermodal per poder donar un autèntic salt de qualitat, i no únicament a l’aeroport si no en relació a la connectivitat del territori.

BINTER ofereix de Reus a Gran Canària i, també, en sentit invers, vols els dijous i els diumenges. I ha posat en marxa, inicialment, una campanya de promoció que permet adquirir els bitllets a un preu únic de 84,68 euros per trajecte.