A poques hores de la reunió del PROCICAT que ha de decidir sobre el possible relaxament del confinament comarcal, la Cambra de Comerç de Reus ha volgut traslladar la qüestió a la propera reunió de Presidents del Consell de Cambres de Catalunya, prevista per divendres vinent, per adoptar un posicionament unitari davant d’una situació que està portant, als establiments del sector de la restauració i l’hostaleria de les seves comarques, a una situació crítica.

La Corporació, fent seu el sentiment de diverses associacions del sector del seu territori corporatiu, com és el cas de la de la Conca de Barberà, considera que cal revisar amb urgència aquest confinament en territoris com el de la Cambra de Reus on l’actual normativa imposa la mateixa restricció a comarques com la Ribera (22.000 habitants) la Conca de Barberà (20.000), la Terra Alta (13.000) o al Priorat (amb poc menys de 10.000) que al Barcelonès, amb més de dos milions d’habitants. Una situació insostenible pels negocis del sector que, tot i poder obrir els seus establiments, veuen com els potencials clients de la mateixa comarca són clarament insuficients per poder garantir uns mínims ingressos.

Respectant en tot moment les decisions de les autoritats sanitàries, la Cambra considera imprescindible que l’EQUILIBRI TERRITORIAL, tantes vegades reclamat per la Corporació, cal que s’imposi també a l’hora de prendre una decisió tan transcendent que sigui conseqüent amb la realitat del país, que no eviti més greuges comparatius i posi a la sagnia econòmica a la que es veuen abocats molts dels negocis del sector a les comarques del seu àmbit territorial.

 

Reus, 10 de març de 2021