Reus, 15 de desembre de 2020. La Cambra de Comerç de Reus i la Regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus han organitzat avui una jornada sobre la internacionalització de les empreses. Sota el títol ‘Reus, tradició exportadora: estratègies i casos d’èxit’ la sessió s’ha centrat en posar a l’abast de les empreses serveis, reflexions i casos d’èxit sobre les dinàmiques internacionalitzadores, un àmbit en el que el teixit empresarial de la ciutat i el seu entorn ja compta amb una gran tradició.
La inauguració ha anat a càrrec del president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, i el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats. Dues empreses del territori amb una dilatada experiència internacional, com Andrés Pintaluba i Unió, han compartit les seves estratègies i experiències amb els assistents de la mà dels seus directors generals, Andreu Pintaluba i Ferran Huguet, respectivament.
Entre les diverses ponències hi havia: Marta Domènech, Coordinadora de la Comissió d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Reus, que ha explicat els serveis de la Cambra de Comerç de Reus en aquest àmbit; Pilar Bellaubí, Directora d’Internacional Consell de Cambres de Catalunya; Micaela Santamaría, Project Manager Enterprise Europe Network (Consell de Cambres de Catalunya); Montse Feliu, Sòcia Directora de Feliu N&I SL; o Elena Domeque, Consultora Co.Mark i Responsable Relacions amb Institucions Catalanes. A grans trets, s’ha posat el focus en la necessitat de conèixer els mercats i treballar des de la proximitat, especialment en el cas de les pimes.
Podeu recuperar el vídeo de la jornada aquí: