• Empreses com Elring Klinger i Indústries Teixidó i diversos alumnes comparteixen els seus casos d’èxit al voltant d’aquesta modalitat educativa

  • La formació i captació de talent, per part de les empreses, i la millora de l’ocupabilitat dels estudiants, els grans arguments per impulsar l’FP Dual

Reus, 15 de desembre de 2020. La Cambra de Comerç de Reus ha acollit avui per via telemàtica la Fira de l’FP Dual ‘Factor de creixement empresarial i ocupabilitat’. La sessió ha comptat amb ponències de diversos experts en els beneficis que aquesta modalitat educativa té tant per a les empreses com per als estudiants i també amb dues taules rodones en les que representants empresarials i alumnes que han cursat l’FP Dual han pogut compartir les seves experiències d’èxit. En paral·lel a les intervencions que s’anaven succeint a la sala principal de la jornada, s’han habilitat un seguit d’estands virtuals en els que centres educatius i alumnes, d’una banda, i empreses, de l’altra, han pogut interactuar per explorar àmbits de col·laboració en l’FP Dual.

En la inauguració de la Fira, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha destacat que “la promoció de l’FP Dual és una de les línies prioritàries, perquè estem convençuts dels avantatges que aquesta modalitat té per a les empreses”. Francisco Belli, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, entitat que ha col·laborat amb aquesta Fira, considera que “les pimes necessiten suport per iniciar-se en l’FP dual i el rol de les Cambres de Comerç en aquest àmbit és essencial, amb iniciatives com aquesta Fira i altres actes de promoció de l’FP Dual”. A la inauguració també hi han participat, en representació del món educatiu, Rosa Carbonell i Mari Fandos, coordinadores territorials dels Ensenyaments Professionals dels Serveis Territorials del Departament d’Educació al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, respectivament, que han subscrit els avantatges educatius que té aquesta via tant en la incorporació de coneixements com en el camp de la inserció laboral.

Els beneficies de l’FP Dual els han pogut confirmar posteriorment empreses de la demarcació de la Cambra de Reus com Elring Klinger i Indústries Teixidó. Els seus directors de Recursos Humans, Antoni Armengol i Enric Roda, respectivament, han coincidit en què l’FP Dual és clau per a la captació de treballadors que estiguin formats a mida de les necessitats específiques de cada empresa i, al mateix temps, representa una responsabilitat social, ja que formar als joves és molt positiu de cara a reduir l’atur.

Per la seva banda, i en una altra de les taules rodones de la jornada, diversos alumnes que han passat per aquesta modalitat educativa han certificat els aprenentatges que permet l’FP Dual tant a nivell tecnològic com d’habilitats relacionals en el context del treball, i han animat als estudiants de formació professional que assistien a la jornada a optar per l’FP Dual.

Als estands paral·lels hi han participat les empreses Elring Klinger, Indústries Teixidó i Fruselva i un total de 11 instituts de les 5 comarques del territori de la Cambra de Comerç de Reus: Antoni Ballester, Baix Camp, Institut d’Horticultura i Jardineria, Gaudí, Josep Tapiró, Lluís Domènech i Montaner, Maria Rosa Molas (Baix Camp); Martí l’Humà (Conca de Barberà); Institut Priorat (Priorat); Institut de Flix (Ribera d’Ebre); i Institut Terra Alta (Terra Alta).

Adhesió a l’Aliança per a l’FP Dual

La Fira de l’FP Dual celebrada avui ha servit per rubricar l’adhesió de la Cambra de Comerç de Reus a l’Aliança per la Formació Professional Dual. Es tracta d’una iniciativa impulsada des de 2015 per la Fundación Bertelsmann, la Fundación Princesa de Girona, la patronal CEOE i la Cámara de Comercio de España. L’Aliança per l’FP Dual es configura com una xarxa estatal d’empreses, centres educatius i institucions de la que formen part 1.400 membres i que es marca com a objectiu potenciar el desenvolupament de l’FP Dual a l’Estat.