El Gremi de Forners del Baix Camp i la Cambra de Comerç de Reus han creat el distintiu AMICS DE L’AVELLANA que vol servir per identificar aquells establiments que elaboren producte propi amb avellana o bé, directament, despatxen avellanes entre la seva clientela. Però més enllà d’aquesta identificació, l’objectiu dels promotors es popularitzar l’avellana a nivell comercial i que el resident i el visitant puguin adquirir-la de manera fàcil. Com ha indicat el president de la Cambra, Jordi Just, “és paradoxal que una ciutat a la que tothom identifica amb l’avellana resulti complicat comprar avellanes o reconèixer el producte elaborat amb avellana. Amb el distintiu actuem en les dues línies. D’una banda, identificant els establiments que la treballen i, de l’altra, popularitzant visualment l’avellana entre el públic en general”. Tot i que la iniciativa sorgeix del Gremi de Forners, hores d’ara s’hi han sumat no només forns, sinó també pastisseries, geladeries, empreses agroalimentàries i establiments d’alimentació. Un fet que, pel President del Gremi, Ramon de la Fuente, demostra l’encert de la iniciativa. “La voluntat del Gremi era ser generosos en la difusió del distintiu, perquè al final tots treballem amb un únic objectiu, el de posicionar l’avellana com un producte de primera qualitat que té múltiples aplicacions i, per tant, pot seduir al consumidor en formats molt diversos” ha indicat de la Fuente.

El distintiu el poden sol·licitar gratuïtament tots els establiments que vulguin adherir-se a la campanya adreçant-se a la Cambra de Comerç. En aquesta primera fase s’han adherit onze empreses que disposen, per oferir-la al seus clients, d’una postal editada amb la imatge del producte seleccionat. La col·lecció de postals és una afició molt arrelada a la ciutat. I d’aquí, també, la voluntat de generar aquest material de difusió molt preuat pels col·leccionistes.

Les empreses adherides i el producte que destaquen en la postal editada per fer difusió, són els següents:

 • Forn Sistaré. Coca d’avellana de Reus amb xocolata
 • Forn Huguet. Coca de sucre amb xocolata i avellana
 • Forn Cabré. Magdalenes amb avellanes
 • Forn de Pa Bo. Ensaïmada amb crema de avellana i xocolata
 • Colmado Baró. Venda d’avellanes en diversos formats
 • Confiteria Padreny. Bombó d’Avellana
 • Confiteria Poy. Flocs d’Avellana.
 • Germanes Clarisses. Galetes d’Avellana
 • Pastisseria Caelles. Crack trufat d’avellana
 • Torrons Vicens. Torró de Reus
 • Torrons Xixona. Torró Ganxet

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus, a través de Reus Promoció i la regidora d’Empresa i Ocupació; el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; el Port de Tarragona; i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.