Reus, 28 de setembre de 2020. El president del Consell de Cambres de Catalunya, Joan Canadell, i el vicepresident de l’organisme, Jaume Fàbrega, han visitat la Cambra de Comerç de Reus aquest matí en el marc d’una ronda de trobades amb les Cambres de Comerç de tot Catalunya per analitzar el present i el futur del sistema cameral català. El president de la Cambra de Reus, Jordi Just, i el vicepresident segon, Jaume Batista, han aportat els seus punts de vista en aquest procés de reflexió que té com a objectiu traçar les línies mestres de com ha de ser en els propers anys el funcionament i els objectius de l’organisme que aplega a les 13 cambres catalanes.

En paraules de Joan Canadell, “hem obert un debat que concretarem a la segona meitat de l’actual mandat, a partir de juny de 2021”. Canadell ha avançat que “el que busquem és reforçar el rol del Consell perquè tingui més força com a veu de les Cambres de Comerç, sense que cap d’elles perdi la seva identitat”. El president del Consell de Cambres ha afegit que “a banda de tenir més protagonisme, si reforcem la col·laboració en el marc del Consell de Cambres podrem incrementar els serveis que cada Cambra presta a les empreses, en especial les més petites, que tenen menys mitjans”.

El vicepresident, Jaume Fàbrega, ha posat com a exemple, “el potencial de les Cambres per fomentar la internacionalització, gràcies a les 13.000 Cambres de Comerç que hi ha a tot el món i que són possibles ‘partners’ perquè les empreses catalanes hi facin arribar els seus productes o serveis”. El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha parlat també de la “captació de projectes europeus, un repte on si actuem de manera coordinada tenim més possibilitats de tenir èxit i, per tant, aportar valor a les nostres empreses”. Just també ha reivindicat més pes específic de les Cambres de Comerç en la gestió d’infraestructures com els aeroports o l’FP Dual, tal com passa a altres països europeus.

La trobada ha servit també per reiterar que ara la prioritat és continuar assessorant les empreses per ajudar-es a adaptar-se a l’entorn creat per al Covid-19. En aquest sentit, Joan Canadell ha posat en valor el programa #QueCapEmpresaTanqui, que ha permès “que les 13 Cambres de Catalunya hagin col·laborat per poder donar resposta a la necessitat d’assessorament i reorientació que estan tenint empreses de tot el país”.