Les quatre Cambres de Comerç de la demarcació de Tarragona han presentat l’Informe de Conjuntura que elaboren la Càtedra per a la Innovació Empresarial i el Grup de Recerca d’Indústria i Territori, de la URV. En aquesta edició, corresponent al segon trimestre de 2020, es constata clarament l’impacte de la Covid-19 sobre l’economia de les nostres comarques. Entre les dades més significatives hi ha l’increment de l’atur interanual (en un 42,15%); la caiguda de la contractació (-37%); la destrucció d’empreses (-13% de menys de 250 treballadors i -11% en el segment superior a aquest índex); o la caiguda d’importacions i exportacions (al voltant del 25%).

En la línia del que venen defensant les Cambres tarragonines des del començament de la pandèmia, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha tornat a reclamar inversions en infraestructures “per incrementar la competitivitat del territori i les seves empreses” i més suport a l’economia productiva “que és la que ha de liderar la reactivació”. Just ha insistit en què “ajudar a les empreses és la millor manera de minimitzar l’impacte social de la pandèmia, perquè creen ocupació i generen riquesa”.