Amb l’obertura del procés d’adhesió dels establiments de la ciutat que hi vulguin participar, s’inicia avui la primera fase de la campanya Bons Reus. Aquesta mesura, emmarcada en el Pla de Reactivació Econòmica i Social de l’Ajuntament de Reus per fer front a la COVID19, té l’objectiu de recuperar la demanda als establiments de la ciutat.

L’Ajuntament, mitjançant l’Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció» injectarà, en una primera campanya, 400.000€  al sector comercial, de serveis i d’hostaleria de la ciutat en forma de bons descompte pels clients que comprin als establiments adherits, generant un impacte econòmic directe de com a mínim 1.200.000€.

Podran participar a la campanya tots els establiments de la ciutat de Reus que compleixin els requisits següents:

  • Pertànyer a una de les tipologies d’establiments següents: agència de viatges, calçats, complements, electrònica, òptica, esports, floristeria, hotels i allotjaments, joguines, joieria, llar i decoració, llibreria, mascotes, moda
    perfumeria, perruqueria i estètica, reparacions electròniques i tèxtils i restauració
  • Estar registrats a la base de dades d’activitats de l’Ajuntament de Reus
  • Tenir un nombre de treballadors no superior a 50

Els establiments d’alimentació i farmàcia s’hi podran adherir si la seva facturació s’ha vist reduïda en un 60% i alhora compleixin els dos últims requisits anteriorment esmentats.

L’adhesió serà àgil i senzilla. Els establiments podran registrar-se al nou web https://bons.reus.cat/ introduint les seves dades i un cop validats formaran part del llistat d’establiments de la campanya i seran promocionats com a tals.

Un cop els Bons Reus es posin en circulació, els establiments adherits a la campanya, els podran acceptar aplicant el descompte als seus clients de manera immediata en el moment de la compra. Els establiments adherits justificaran els bons rebuts introduint el tiquet de compra i el corresponent codi QR mitjançant una App gratuïta i de fàcil ús. Els bons justificats seran cobrats per transferència bancària la setmana següent.

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus com a entitat col·laboradora serà l’encarregada de comprovar les justificacions dels bons i de gestionar el seu pagament, així com també donarà suport en la difusió de la campanya. Per la seva banda, el Tomb de Reus i la Unió de Botiguers de Reus en faran difusió entre els seus establiments associats. Tant les entitats col·laboradores com l’Agència Reus Promoció atendran qualsevol dubte que els establiments puguin tenir. Les dades de contacte són:

Reus Promoció

 Cambra de Comerç de Reus

El Tomb de Reus

Unió de Botiguers de Reus

Acabada la temporada d’estiu s’iniciarà la segona fase de la campanya, amb la posada en circulació dels bons entre els ciutadans que seran bescanviables als establiments adherits.