L’Escola TIC té com a objectiu formar a joves menors de 30 anys en l’àmbit tecnològic d’acord amb les necessitats reals de empreses del sector. El Clúster TIC Catalunya SUD i la Cambra de Comerç de Reus, amb la gestió de la Fundació Esplai, han impulsat l’edició 2020, que es realitza amb format virtual. L’Escola TIC compta també amb el suport directe d’empreses com Grupo Castilla, Studiogenesis i T-Systems.

Els 25 joves que participen en els cursos tindran l’oportunitat de trobar feina en un sector que segueix registrant creixements superiors al 15% i les empreses obtenen professionals formats ‘a mida’ per tal de poder fer front a la demanda de serveis que tenen. Per aquest motiu, la inserció laboral d’aquesta Escola TIC va superar el 50% l’any passat i els seus organitzadors asseguren que enguany podria rondar el 80%.

Carles Castilla, CEO de Grupo Castilla i Vice-President del Clúster TIC, assegura que “és un moment complex i preocupant el que estem vivint, però hem de veure el got mig ple i l’Escola TIC online pot ser una finestra d’esperança cap al futur, que ens permet transformar un problema en una gran oportunitat”. El President de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, valora molt positivament “una aliança que ens permet que les empreses tinguin professionals ben preparats, un factor clau per al seu creixement, i també contribuir a combatre l’atur, en particular el juvenil, donant als alumnes una sortida a un sector amb un gran recorregut”.

L’escola TIC capacita i forma als alumnes cap al món laboral amb un equip pluridisciplinari docent format per: un coordinador de projecte, un formador tècnic, una formadora de soft skills, una tutora i un orientador professional. El primer curs online serà de 300 hores formatives, impartit durant aquests mesos de juliol a setembre i se centrarà en les tecnologies de Java i Angular, amb capacitat per uns 25 alumnes, aproximadament. Dins el temari s’incorporen 4 certificacions professionals: 3 de competències digitals bàsiques (Microsoft Office) i 1 de programació (Oracle Java), molt valorades en la indústria del software.