Una setantena de comerços de l’àmbit de la Cambra de Comerç de Reus ja tenen el segell ‘Comerç de Confiança’. Es tracta d’una iniciativa de les Cambres de Comerç de tot l’Estat que certifica que les botigues que l’obtenen compleixen les mesures de seguretat, higiene i protecció de clients i treballadors que estableix la Guia de Bones Pràctiques de l’Activitat Comercial de la Secretaria d’Estat de Comerç, que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. A grans trets, aquestes mesures es concreten en el manteniment de la distància de seguretat entre clients i treballadors i la desinfecció permanent de les instal·lacions.

Aquest segell, que es visualitza mitjançant una enganxina a la porta o l’aparador dels comerços, s’atorga en base a una declaració auto responsable del comerciant sobre el seu compliment d’aquests criteris oficials de seguretat. La Cambra de Comerç s’encarrega de fer-ne el seguiment per comprovar que aquestes mesures s’estan aplicant de manera rigorosa. La tramitació del segell ‘Comerç de Confiança’ es pot fer en només 48 hores, el seu cost és de 57 euros i la seva vigència és d’un any. Per sol·licitar-lo cal posar-se en contacte amb els telèfons de la Cambra (977 33 80 80 i 661 317 564) o l’adreça de correu electrònic empreses@cambrareus.org.

Segons Josep Baiges, Secretari General de la Cambra de Comerç de Reus, “l’objectiu és generar més confiança entre el petit comerç i els seus clients”, ha explicat el Secretari General de la Cambra de Comerç, Josep Baiges. “És una garantia addicional molt important l’aval d’una institució oficial com una Cambra de Comerç, que vetlla perquè s’apliquin els protocols fixats des del Govern”, ha subratllat Baiges.