Reus, 27 d’abril de 2020. La Comissió de Comerç de la Cambra de Reus considera excessiu el topall de pèrdues fixat per la Generalitat perquè els comerços puguin accedir als ajuts aprovats el passat divendres i que entren en vigor aquesta mateixa setmana. Tant aquesta Comissió com el Comitè Executiu de la Cambra, celebrat avui, valoren en positiu l’esforç de la Generalitat per impulsar ajuts específics per a un dels sectors més importants i més damnificats en aquesta crisi, però reclamen suavitzar els requisits per acollir-se al programa.

En aquest sentit, la Cambra demana que el nivell de pèrdues mínim perquè un comerç pugui beneficiar-se dels ajuts sigui del 50% en referència al mateix període de l’any anterior i no el 70% que ha establert la Generalitat. La Comissió de Comerç recomana també que s’explorin fórmules de flexibilitats per a casos particulars en què la sostenibilitat d’alguns comerços estigui per sota d’aquest 50% de pèrdues i que, per tant, en els casos dels comerços en els que es demostri aquesta debilitat especial es puguin acollir també al programa d’ajuts del Govern. Una referència, la del 50%, que hauria de fer-se extensiva també als programes d’ajuts que s’impulsin des d’altres Administracions, com també de grans empreses que impulsin línies d’ajut a l’activitat comercial.

El Coordinador de la Comissió de Comerç de la Cambra de Reus, Pau Salvadó, considera que “el comerç considerat essencial assumeix al seva responsabilitat per garantir el subministrament en aquesta situació extraordinària, però aixecar la persiana cada dia genera uns costos laborals i energètics; assumim també que els ingressos baixen per la situació, però a tota empresa sigui del sector que sigui hi ha una línia vermella que és la sostenibilitat econòmica, i si es traspassa aquesta línia els negocis moren, que és el que volem evitar tots plegats”. Amb aquests arguments, la Comissió reitera rebaixar del 70% al 50% el topall mínim de pèrdues per accedir als ajuts, uns ajuts que Salvadó valora “molt positivament, però cal adaptar-los a la dura realitat que afronta el nostre sector”.