Davant el paquet d’ajuts a les empreses aprovat avui pel Govern Central per pal·liar els efectes econòmics de la crisi del COVID-19, la Cambra de Comerç de Reus manifesta que el sistema cameral de tot l’Estat pot ser un instrument ideal per canalitzar aquests recursos. Com també pot fer amb altres línies de suport a les empreses que impulsin la Generalitat, la Unió Europea o altres organismes. El president de la Cambra, Jordi Just, considera que “a partir d’ara caldrà molta agilitat perquè aquesta injecció econòmica garanteixi la liquiditat de les empreses”. Segons Just, “la capil·laritat de les cambres pot ser molt important perquè aquest procés es faci d’una manera ràpida i eficient. Estem acostumats a tota mena de tramitacions sempre pensant en els interessos de les empreses i volem oferir aquesta capacitat en aquest moment tan complex per a tots”.

El president de la Cambra de Reus argumenta que “per la nostra proximitat al teixit productiu i també per la condició de Corporació de Dret Públic, amb les garanties legals que això suposa, podem tenir un rol protagonista i facilitador en aquest moment en el que calen institucions àgils que vehiculin de manera eficient aquests ajuts”. Just posa com a exemple que “la Cambra de Reus està en un procés de descentralització de serveis que ens permet treballar des dels Consells Comarcals, amb el guany que això suposa en celeritat i en estalvi de desplaçaments”.